Top-10 >> 2011

Zo, er zit weer een jaar op. Een jaar waarin ik weer mooiere en betere foto’s gemaakt heb. Een jaar waarin we naar o.a. Berlijn zijn geweest en een heerlijke vakantie in Frankrijk hebben gehad. Daarnaast heb ik zo heel veel foto’s gemaakt, wellicht wordt 2012 een beter jaar op dat gebied.

Bekijk hieronder mijn Top-10 en oordeel zelf. Breng je stem uit en geef ook aan waarom je daarvoor gekozen hebt.
Wellicht kunnen jullie, mijn bezoekers, ook een keuze maken zodat er een Top-3 ontstaat.

1: Eenzaam…


Waarom?
Heerlijke foto, ‘s ochtends vroeg bij zonsopkomst in de ochtendmist. De koe staat perfect in het beeld én fijn dat de boomtoppen op de achtergrond nog zichtbaar zijn.

***

2: Maik et Jordi sur plage

Waarom?
Mijn ultieme foto van dit jaar, persoonlijk natuurlijk omdat het mijn boys zijn! We hebben deze als canvas hangen in de woonkamer, maar dan de kleurenversie. Is ook erg mooi. Deze heeft mijn voorkeur, maar de kleurenversie komt beter uit op onze muur. Foto genomen in Frankrijk, strand van Messanges.

***

3: Polder Schieveen Rotterdam – HDRWaarom?
Dit is mijn mooiste HDR van 2011, meestal maak ik HDR opnames van gebouwen maar nu eens van de natuur. De meningen zijn verdeeld over deze foto. Veel mensen vinden hem helemaal super en een aantal vinden de zon té fel. Ik ben er erg blij mee.

***

4: Hauptbahnhof Berlin – HDR


Waarom?
HDR opnames maken is één van m’n favoriete dingen geworden. Vooral in dit soort settings is het resultaat vaak verbluffend. De verschillende structuren en lagen in deze foto komen goed tot zijn recht. Het beton van de brug op de voorgrond, het staal en glas van het station en de prachtige wolkenlucht. I like it!

***

5: Grote Markt, Antwerpen

Waarom?
Antwerpen, mooie stad. Slechts een dik uur van Rotterdam én prachtig om te fotograferen. Hier de Grote Markt aan het einde van een doordeweekse dag. Ik hou wel van deze oude bouwstijl en de kinderkopjes op de grond. Het lijkt net alsof ik de mensen heb weggestuurd of weggeshopt, maar er waren haast geen mensen aanwezig. Best uniek.

**

6: Ultieme zomergevoel

Waarom?
Deze heb ik gemaakt tijdens onze zomervakantie in Frankrijk, aan de westkust ten noorden van Biarritz. Deze man lag heerlijk om z’n badlaken te genieten van de zon op het mooie zandstrand van Messanges. Heerlijk toch!

***

7: Somewhere in Berlin

Waarom?
Ik ben gek op stedentrips. Het is zwaar dat wel, want je loopt ontzettend veel op een dag. Tot nu toe hebben we Parijs (1998), New York (2004), Londen (2009) en Berlijn (2011) gehad. Eigenlijk dé steden die je gezien moet hebben. Berlijn is denk ik de meest relaxte stad, de mensen zijn er aardig, je kan er lekker drinken en eten en de meeste hotspots liggen dicht bij elkaar. Berlijn is écht een aanrader!

***

8:  Botsauto’s – Rotterdamse kermis

Waarom?
‘s Ochtends vroeg even naar de kermis geweest, alle attracties waren nog gesloten en alles stond netjes, zo als hierboven de botsauto’s. Netjes op een rij, klaar voor gebruik. Er zit lekker veel kleur in, écht kermis dus!

***

9: Tulpenpracht

Waarom?
Dit jaar voor het eerst naar de bollenvelden geweest in de buurt van Lisse. Wat een tulpenpracht heb ik daar gezien en wat leuk om van die standaard Hollandse bloemenvelden te fotograferen. Het was er zeer druk, vooral met Japanse toeristen die elkaar op de foto zetten voor een tulpenveld. Misschien ga ik er in 2012 nog eens terug.

**

10: Onweer boven Rotterdam

Waarom?
Deze foto is zeker niet mijn beste, maar hij moest in mijn Top-10 omdat ik tijdens deze heftige onweersbui bijna een uur op balkon heb gestaan en misschien wel 1000 foto’s gemaakt heb. Uiteindelijk had ik 3 foto’s met een bliksem. :P

***

8 gedachtes over “Top-10 >> 2011

  1. Heej! Ook ik heb even m’n stem uitgebracht. Ik heb gestemd op de 3e foto, de polder in HDR. Waarom? Goeie compositie, mooie kleuren, het is een foto waar je naar blijft kijken. En ja, ik moet ook nog steeds bezig gaan met HDR, staat op mijn lijstje voor 2012.. ;)

  2. Pingback: Mijn foto Top-10 >> 2011 | Wilco'z Pics

  3. Wat een mooie foto’s ik vind nr3 erg mooi maar ik ga natuurlijk voor nr 2!!
    Mijn kleinkinderen zijn mij heel dierbaar ik hoop dat je in 2012 weer mooie
    foto’s kan maken Wilco!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s