Inside Van Nelle II | Van Nelle Fabriek Rotterdam


trappenhuis van nelle fabriek rotterdam

Begin van het Modernisme in Nederland, de voormalige Van Nelle Fabriek in Rotterdam Delfshaven. Nu onderdak van tal van creatieve bedrijven en architecten.

De voormalige Van Nellefabriek aan de Delfshavense Schie in Rotterdam geldt als het voornaamste industriële monument in Nederland. Dit is als zodanig ook wereldwijd erkend, toen het in juni 2014 tot UNESCO werelderfgoed werd verklaard.[1] De fabriek, ontworpen door Leendert van der Vlugt van het architectenbureau Brinkman & Van der Vlugt in samenwerking met constructeur Ir. J.G. Wiebenga, is een schoolvoorbeeld van het Nieuwe Bouwen en is gebouwd tussen 1927 en 1930. Opdrachtgever was namens de firmanten van Firma De Erven de Weduwe J. van Nelle, medefirmant Kees van der Leeuw.

Tegenwoordig biedt het onderdak aan uiteenlopende bedrijven op het gebied van media en design. Een aantal ruimten wordt gebruikt voor vergaderingen, congressen en evenementen, hier komen jaarlijks 40.000 à 60.000 bezoekers op af. Het complex is niet vrij toegankelijk voor toeristische bezoekers.
(Bron: Wikipedia)

Advertenties

2 gedachtes over “Inside Van Nelle II | Van Nelle Fabriek Rotterdam

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s